Opleidingen

Als je een instrument wilt leren bespelen of wilt leren twirlen kan dat bij onze muziekvereniging. Sinds 2010 maken we gebruik van een eigen opleidingsplan. Dit opleidingsplan is uniek in Nederland. In tegenstelling tot andere muziekopleidingen bieden we duidelijkheid wat er van leerling verwacht wordt.

Twee keer per jaar houden we examens waarbij de leerling een vaardigheidsdiploma kan behalen. Dit is niet alleen een stimulans voor de leerling, maar geeft ook duidelijkheid wat hij nog moet ontwikkelen. Dit opleidingsplan is voor ieder lid ter inzage beschikbaar.

Bij een gemiddelde vaardigheidsontwikkeling kan je na 2 jaar opleiding mee gaan doen en in een van de onderdelen van de vereniging. Bij de drumband en fanfare start je dan met een ‘stagejaar’. In de lessen word je dan voorbereid op landelijk muziekdiploma A. Na het behalen van je A-diploma en het goed afronden van de stageperiode ben je lid van het onderdeel.

Twirlgroep / Majorettes

Als je van bewegen en dans houdt kun je bij ons les krijgen in twirlen. Je bent dan niet alleen bezig met dans, maar zeker ook met alle oefeningen met de baton. De baton is de ‘stok’ die gebruikt wordt door majorettes en twirlgroepen.

Blaasinstrumenten

Als je een melodie-instrument wilt leren bespelen en je bent jonger dan 10 jaar, volg je eerst een korte cursus blokfluit. In deze cursus leer je noten lezen en de eerste beginselen van samen muziek maken.

Daarna komt de overstap naar een groter blaasinstrument naar bijvoorbeeld de Trompet, Trombone of Saxofoon.

Slagwerkinstrumenten

Voor alle opleidingen bij het slagwerk geldt dat je start op de snare drum (kleine trom). Op de snare drum leer je alle ritmische figuren die je ook nodig hebt voor het bespelen van het drumstel, pauken en percussion instrumenten. Daarnaast is de mogelijkheid om een opleiding te volgen voor melodische slagwerkinstrumenten, zoals:

  • Xylofoon
  • Marimba
  • Klokkenspel

Voorwaarden

De muziekvereniging biedt de opleidingen onder de kostprijs aan. Dit doen we met een reden. We vinden dat muziekonderwijs voor iedereen toegankelijk moet zijn. We vinden dan ook dat onze investering beschermd moet worden.

Na het behalen van muziekdiploma A kan je nog steeds lessen volgen. Je moet dan zelf alle leskosten betalen. Ieder nieuw lid en jeugdlid (tot 18 jaar) moet ook bij de start van de opleiding een contract ondertekenen waarin hij/zij belooft na de opleiding minimaal 3 jaar actief lid te blijven. (Actief lid wil zeggen dat je aan alle activiteiten van je onderdeel of verenging deelneemt). Wanneer je dit contract breekt zul je de gehele kosten van je opleiding met terugwerkende kracht moeten terugbetalen.