Startorkest

Over ons startorkest

Het startorkest is bedoeld voor kinderen en volwassenen die bij ons muziekles krijgen. Het staat open voor alle instrumenten die ook door ons fanfare-orkest en de drumband worden bespeeld, en voor blokfluit en dwarsfluit. Wanneer er een bepaalde basis is bereikt, mogen leerlingen deelnemen in het startorkest. Het orkest bestaat momenteel uit leerlingen op drum, alt- en sopraansaxofoon, trompet, bugel en blokfluit.

In het startorkest leer je hoe je samen moet spelen onder leiding van een dirigent, welke gebaren daarvoor gebruikt worden, dat je altijd vanuit je ooghoeken naar de dirigent moet kijken. Je leert naar elkaar te luisteren om samen een mooier geluid te kunnen maken.

Door het samen spelen leer je ook meer over de muziek zelf en over het notenschrift, en ga je sneller vooruit op je eigen instrument. Er wordt zoveel mogelijk opgetreden, dat werkt motiverend en zorgt voor extra ervaring.

Wie later ook in het grote orkest of de drumband wil spelen, heeft in het startorkest een perfecte voorbereiding gekregen.

Geschiedenis

2022 - Heden
Dirigent werd Arjo Briggeman.
2020 - 2022
Dirigent werd ChretiƩn Capello, hij bleef tot 2022.
2009 - Herstart Startorkest
Op 3 februari 2009 was het zover en vond de eerste repetitie plaats o.l.v. Mary van Vliet. Zij leidt elders al jaren een jeugdorkest, en heeft dus veel ervaring. Op het jaarconcert van 28 maart 2009 gaf dit orkest haar eerste optreden.
Jaren '60
Na het intreden van dirigent Koster uit Klaaswaal bij de fanfare, heeft hij ook een compleet jeugdorkest opgericht

Repertoire

Voor het startorkest wordt er door de dirigent een passende keuze gemaakt uit makkelijke en (voor het orkest) moeilijkere nummers. Hierbij wordt er voornamelijk gekozen uit populaire nummers waardoor het voor het orkest herkenbaar en daarnaast ook leuk is om te spelen.

Repetitie

Dinsdagavond: 18:30 - 19:00u
Verenigingsgebouw "de Kern"