Twirl

Over onze Twirlers

De Twirlers bestaan momenteel uit enthousiaste meisjes in de leeftijd van 6 t/m 21 jaar. Ze zijn opgedeeld in diverse groepen beginnend bij de leerlingen, C-groep, B-groep, A-groep. Afhankelijk van ervaring en leeftijd worden ze ingedeeld in de groep waar ze hun niveau goed kunnen uitoefenen.

De twirlers worden technieken aangeleerd om het niveau steeds meer op te bouwen. Dit wordt binnen de verenging afgenomen door examens. Ook leer je een groepsroutine aan die we laten zien op wedstrijden van de NBTA. Daarnaast wordt er buitenoptredens gelopen en is er de jaarlijkse uitvoering van de gehele vereniging. Ook kan je lid worden na een exercitie examen van de drumfanfare. Hier horen buitenland optredens bij.

Naast groepstraining kan je binnen de vereniging ook als solist trainen. Dit zijn verschillende onderdelen die je kan uitvoeren via de regels van de NBTA.

Geschiedenis

2022 - Heden
Isa van Duivendijk, Nikki van der Haar en Aimelie Visser hebben zich aangesloten en nemen nu de lessen van de leerlingen en de C-groep voor hun rekening.
2018 - 2020
De huidige docenten traden aan, Patricia de Vos van ’t Geloof & Mandy Cox-Spoorendonk
1968 - Oprichting marjorettes
Er moest al snel een ledenstop voor worden ingesteld, zoveel meisjes wilden meedoen. Met behulp van een goede sponsor werden de oranje-zwarte uniformen aangeschaft, die erg in de smaak vielen bij het publiek. Door extra oefenen op marcheren en toevoeging van de majorettes was Sempre nu een echte show-fanfare. We hadden destijds ook een showinstructeur, namelijk Frits Rens. Er volgden meerdere TV-optredens bij N.C.R.V.'s mini-voetbalshow, regionale en landelijke bekendheid, en als hoogtepunt de uitnodiging voor de kroningsfeesten van Beatrix.

Shows & Onderdelen

Onze twirlers komen uit in de volgende onderdelen:
– Solo Twirling 1 Baton
– Solo Twirling 2 Baton
– Kids Twirl
– Duo Dance Twirl
– Solo Dance Twirl

Uiteraard is er de mogelijkheid om aan andere onderdelen deel te nemen. 

Training

Dinsdag:
18:30-19:30u | Leerlingen & groep C
Gymzaal “de Wateringhe” – Moriaanseweg West 2

Woensdag:
18:00 – 19:00u | Groep B
19:00 – 20:00u | Solo & Duo
20:00 – 21:00u | Groep A
Gymzaal “de Wateringhe” – Moriaanseweg West 2

1x per maand in Sporthal “De Eendr8” – Rie Mastenbroekplein 4