Afdrukken

Nieuwjaarsreceptie met jubilarissen

Afgelopen vrijdag was er Nieuwjaarsreceptie bij onze muziekvereniging. In de sfeervol versierde zaal ‘de Kern’ was het een gezellige drukte. Voorzitter Peter den Tuinder nam het afgelopen jaar nog even met ons door, en blikte vooruit op het komende jaar. Met nieuwe concerten en een optreden op de Taptoe Hellevoetsluis (komende september) hebben we veel om naartoe te werken!

Daarna werden de jubilarissen gehuldigd, en dat waren en heel wat dit jaar. Op de foto ziet u op bovenste rij van links naar rechts: Dennis Huisman, Gerda Pothof, Amber de Mare, Marijke van Hulst, Melvin Roestenburg en Mark Wietzes. Op de onderste rij van links naar rechts: Kim Pollemans, Marjolein Wietzes, Sterre van Dijk en Sophia van Geenen.

Dennis is 25 jaar lid. Zijn muziek carrière begon toen er een festival op het voetbalveld in Zwartewaal werd gehouden, en hij  als jongetje aan opa Jaap Huisman vroeg of hij ook een instrument mocht spelen. Hoewel hij ook heel graag bleef voetballen, hield hij vol tot hij in het orkest zat op de bugel en bleef dit al die jaren doen. Sinds een aantal jaren is hij overgestapt op de trombone, hij had dit zeer snel onder de knie. Dennis is een verenigingsman in hart en nieren, zoals het een Huisman betaamt fanatiek in het ophalen van oud papier, maar hij zit ook in de muziekcommissie, speelt bij de Helletrotters, is altijd aanwezig bij de opbouw van optredens en houdt het bestuur scherp met kritisch meedenken. Kortom niets is hem te gek, behalve dan zingen (ook dat is wat een echte Huisman betaamt).

Gerda is 40 jaar muzikant. De eerste 8 jaar speelde zij bij Volharding in Oostvoorne, daarna bij Sempre. Ze begon op de althoorn, daarna bugel en speelt nu cornet. Ook speelt ze al jaren in het Dagorkest. We hebben Gerda leren kennen als iemand met het hart op de tong, die ook altijd nieuwgierig is naar wat een ander denkt. Ook Gerda heeft zich op allerlei manieren voor de vereniging ingezet, zoals in de redactie van de Notenbabbel, met het ophalen van prijzen voor verlotingen, kerststukjes maken en schoonmaken. Ze vertegenwoordigt nu nog Sempre Crescendo in het overleg van Voone Putten Rozenburg. En ze is een aantal jaren voorzitter geweest. Dit was in een moeilijke, roerige tijd voor de club, waarin alles een beetje op zijn gat lag en we nauwelijks nog leerlingen hadden.  Ze bracht rust en stabiliteit en nam één van de beste beslissingen in de geschiedenis voor de club: Het binnenhalen van Mary van Vliet, docent en dirigent van het opleidingsorkest. Met Mary is het opbloeien van de opleiding begonnen en daardoor staan er nu zoveel jeugdige jubilarissen naast Gerda!

Alle jeugdleden op de foto zijn 5 jaar lid.

Amber begon op de blokfluit bij Mary, vervolgens speelde zij dwarsfluit en besloot daarna over te stappen op de bugel. Ze komt altijd trouw op les en gooit zich vol overgave op wat ze doet, daardoor gaat het ook erg goed met de bugel. Sinds kort helpt ze zelfs haar vader die ook op de trompet begonnen is!

Marijke heeft de gehele trommelopleiding voltooid bij meester Peter, en besloot toen ook dat ze op de bugel verder wilde. Ze komt ook altijd trouw op les, maar oefenen van dingen die ze niet leuk vond deed ze niet graag. Op de bugel pakt ze dit inmiddels heel goed aan door gewoon alles leuk te vinden.

Melvin is gestart met de blokfluitcursus bij juf Mary, maar bleek al snel een slagwerker in hart en nieren. Tijdens een van de eerste trommellessen werd hem gevraagd wat hem het leukste instrument leek, dat waren de pauken. De stof leek soms te moeilijk, maar door trouw oefenen verbaasde hij zijn leraar iedere week weer. En zie, nu is hij paukenist van het orkest. Hij kan de pauken stemmen op gehoor en slaagde cum laude voor zijn A-examen.

Mark begon ook op de blokfluit. Na een periode op de bugel speelt hij nu bariton in het orkest. Hij zit altijd keurig op tijd klaar en speelt soms de sterren van de hemel, en soms is hij wat dromerig. Hij ondersteunt nog steeds trouw het opleidingsorkest waar juf Mary en de leerlingen erg blij mee zijn.

Kim is majorette. Bij haar allereerste optreden tilde ze zo een grote koffer op, wat de voorzitter als piccolo niet lukte… Ze oefent trouw en fanatiek en soms helpt haar moeder haar als ze een klein dingetje niet weet, want die is ook majorette geweest. Ze is altijd vrolijk in de les, soms mag het gegiechel wel iets minder van de juf, hoewel die moet toegeven dat ze wel heel aanstekelijk lacht….

Marjolein begon ook op de blokfluit en ging daarna door met dwarsfluit. Als eerste dwarsfluiter zat ze alleen in de drumfanfare, nu gelukkig met z’n drieën. Inmiddels leert ze ook saxofoon spelen om in het fanfareorkest mee te kunnen doen. Ook dit pakt ze met volle enthousiasme, doorzettingsvermogen en blijheid op. Ze giebelt en kletst graag met de meiden die nu volgen:

Sterre, ook eerst blokfluit, toen dwarsfluit, hoorde bij de eerste lichting dwarsfluiten. Als klein meisje ging ze al met haar blokfluit en later dwarsfluit op de vlooienmarkt optreden om een extra zakcentje binnen te halen. Speelt in de drumfanfare. Ze vindt de strengheid van de exercitie repetities wel wennen. Sterre staat erom bekend dat ze altijd eerst even gaat bijkletsen met de andere en dan pas gaat zitten.

Sophia begon op de blokfluit en vervolgens op de sopraansax. Ze speelt in het orkest en in de drumfanfare. Ook zij giebelt en kletst heel graag met haar collega’s, en hoewel ze soms weleens onzeker kan zijn heeft ze toch een mooie portie lef om steeds door te zetten.

Wij zijn trots op allemaal en hopen dat ze nog maar heel lang en met plezier bij Sempre blijven spelen!

Afdrukken

Oud papier 2 jan. 2016

Aanstaande zaterdag, 2 januari, halen wij vanaf 9 uur uw oud papier op. Wij komen in de wijken Hoonaart, Vogelwijk en Moriaanseweg-West. Woont u in een andere wijk van Hellevoetsluis, of elders in de gemeente, dan komen wij het papier ook graag bij u ophalen. Bel dan naar Huisman, tel 0181-313079. De opbrengst van het oud papier kunnen wij heel goed gebruiken voor o.a. de aanschaf en het onderhoud van onze instrumenten en uniformen. Wij sparen ook lege cartridges en toners van de printer en oude mobiele telefoons. Wilt u zelf uw oud papier brengen, dan kunt u altijd terecht bij onze papiercontainer aan de Stormweg, bij de volkstuinen. U kunt het papier in de grijze kliko doen die ernaast staat. Alvast bedankt!

Afdrukken

Uitslag grote verloting 2015

De jaarlijkse kerstverloting zit er weer op. Voor de leden en hun gezin, donateurs en belangstellenden is er zaterdag weer een gezellige avond van gemaakt. Dit jaar onder de titel ‘Kerstgala’  met een warm welkom door het bestuur, iedereen op zijn Kerst-best, een leuke popquiz tussen de bedrijven door en op het eind nog even de voetjes van de vloer. De kleine loterij was er in afgeslankte vorm, dus de kippetjes en kerststukken ontbraken zeker niet. Aansluitend zijn de winnende nummers van de grote verloting getrokken, deze zijn (drukfouten voorbehouden):

1e prijs BBQ nr. 901
2e prijs tegoedbon nr. 1439
3e prijs diner bon nr. 1610
4e prijs digitale weegschaal nr. 226
5e prijs pedaalemmer nr. 2100
6e prijs thermoskan nr. 1361
7e prijs staafmixer nr. 1900
8e prijs sfeerverlichting nr. 742
9e prijs spiegel nr. 538 
10e prijs houten krukje nr. 1507

Heeft u een winnend lot, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel de fam. Huisman, tel 313079, vóór 20.00 uur. Iedereen die loten heeft gekocht, bedankt voor uw steun!

Afdrukken

Muzikale activiteiten tijdens OPEN DAG

Met een inspirerende OPEN DAG zal muziekvereniging Sempre Crescendo deze herfstvakantie afsluiten. Van 10:00 tot 16:00 uur wordt je op zaterdag 24 oktober uitgedaagd om muziek en show te ontdekken en te beleven.

Ons eigen verenigingsgebouw, aan Smitsweg 72a, zal bol staan van de activiteiten. Speciale aandacht is er voor een nieuw instrument. Gedurende de hele dag zal het publiek uitgedaagd worden met “Wij zitten te azen, op degene die het langst op een P-bone kan blazen.”

De P-bone is een flitsende variant van de schuiftrombone in allerlei felle kleuren. Speciaal voor deze open dag heeft de muziekvereniging een aantal van deze leuke instrumenten kunnen aanschaffen.

We hebben namelijk nog plaats in ons orkest én in onze drumfanfare voor een aantal trombonisten.

Naast de gratis open lessen is voor de jongere ontdekkers een speurtocht door ons gebouw en een heus muzieklab met maar liefst 10 verschillende wetenschappelijke geluids- en muziekproefjes.

Om 15:45 uur maken we de winnaars bekend van de kleurplatenwedstrijd die we hebben uitgeschreven in de groepen 3 en 4 van alle basisscholen.

En mocht je enthousiast raken dan is er voor de zowel de beginnende als de ervaren muzikant een plaats in onze opleidingen en/of een van onze onderdelen. Voor de jonge starters hebben we cursus algemene muzikale vorming. 10 lessen inclusief blokfluit en lesmateriaal voor maar €65. En na ongeveer een half jaar mag je al mee gaan spelen in ons opleidingsorkest. Tijdens de open dag geven we graag antwoord op alle vragen over onze opleidingen en ambitieuze vereniging. 

Er zijn is goed gevuld programma met gratis lessen onder leiding van onze deskundige docenten en instructie:

Grote zaal:

10:30 – 11:30 uur Open les – TWIRLING

11:30 – 12:30 uur Open les - SLAGWERK

13:00 – 14:00 uur Open les - DANS

14:00 – 15:00 uur Open les – SLAGWERK

15:00 – 16:00 uur Open les – TWIRLING

Kleine zaal:

10:00 – 10:30 uur Open les - BLOKFLUIT

11:00 – 11:30 uur Open les - TROMPET

13:30 – 14:00 uur Open les - BLOKFLUIT

14:30 – 15:00 uur Open les – TROMPET

Afdrukken

Wij brengen u oliebollen!

Op zaterdag 10 oktober is het weer tijd voor onze jaarlijkse oliebollendag. Dan verkopen onze majorettes, tamboers en blazers de versgebakken bolletjes aan de deur. De muziekvereniging, die binnenkort de intocht van de goede Sint weer op zal luisteren, heeft altijd inkomsten nodig om voort te kunnen bestaan. Natuurlijk betalen de leden contributie en lesgeld, ook krijgen we subsidie van de gemeente en halen we heel wat oud papier op. Echter dat alles is niet genoeg om de vele kosten te dekken, zoals het uniformen- en instrumentenfonds, huisvesting/ zaalhuur en de opleidingen. Dus draagt u ons een warm hart toe, en lust u er wel één of twee bij de koffie, koop dan die heerlijke oliebollen! Ze worden diezelfde nacht vers gebakken bij onze goede buur: Bakkerij Klok aan de Smitsweg. We zijn erg blij en dankbaar dat de fam. Klok wederom de bakkerij en de benodigde kennis aan ons ter beschikking stelt. Zo bent u verzekerd van een goede kwaliteit. U kunt ons op 10 oktober verwachten vanaf ongeveer 10 uur. We weten niet zeker of we alle deuren in Hellevoetsluis langs kunnen gaan voordat de oliebollen op zijn. Wilt u daar niet op wachten, kom dan gerust ’s ochtends even langs in ons gebouw de Kern, aan de Smitsweg naast de bakker, of bij bakker Klok zelf natuurlijk.

Afdrukken

Spektakel tijdens jaarlijkse showavond

 

Afgelopen zaterdag was het een heus spektakel in sporthal de Eendraght. Tijdens de showavond van Sempre Crescendo’s jaarconcert liet de vereniging zich weer van haar beste kant zien. Tijdens de avond konden de toeschouwers genieten van een avondvullend programma met de gebruikelijke dosis muzikaliteit en humor die we gewend zijn van Sempre Crescendo. Het thema was dit jaar “Water” een thema waar iedere Hellevoeter zich mee verbonden zal voelen.

Allemaal nattigheid

Het orkest onder leiding van de nieuwe dirigent Roel van Raaij zorgde samen alle andere onderdelen van de vereniging voor een leuke avond voor een volle zaal in sporthal de Eendraght. Het opleidingsorkest van Mary van Vliet begon de avond met het voorprogramma terwijl het publiek de zaal binnenstroomde. Later speelden de beginnelingen samen met het orkest een aantal nummers, ieder muziekstuk had op enigerlei wijze met water te maken. De majorette meisjes dansten onder andere  op Raindrops are Falling on my Head en It’s Raining Men. De drumfanfare liet een aantal basisexercities zien met zowel ervaren als nieuwe leden van de fanfare. Ook was voor de eerste keer het nieuwe onderdeel bij Sempre Crescendo de steelband Get Rhythm te horen.

Nieuwe trommels

Burgemeester Wubbo Tempel was samen met zijn echtgenote aanwezig en zij genoten zichtbaar van het optreden. En natuurlijk was de burgemeester aanwezig om iets speciaals voor de vereniging te doen. De drumband van Sempre Crescendo waren al tijden ontevreden over hun oude trommels. Schijnbaar waren ze al ruim 30 jaar in gebruik bij de vereniging. Er was zelfs een speciaal nummer “Natte Vingerwerk” geschreven voor de drummers bij gebrek aan materiaal drumden ze op van alles en nog wat, zelfs water. Rob Landwehr, instructeur van de drumband, maakte er een stil protest van door met zijn drummers “Silencio” te spelen. Voorzitter van de vereniging Peter den Tuinder greep in en kondigde aan dat de vereniging eindelijk goed nieuws had voor de leden van de drumband. Zes gloednieuwe trommels werden door burgemeester Wubbo Tempel namens de vereniging overhandigd aan de drumband.

Niet in het water

Ook werd er tijdens de avond even stilgestaan bij de Koninklijke onderscheiding tot Lid in de Orde van Oranje Nassau die de heer Gottschal kreeg voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging. Hij is al lid sinds 1945 en nog steeds zet hij zich in door twee maal per week kranten op te halen. Het was voor het publiek weer een leuke vermakelijke avond die zeker niet in het water is gevallen. De bezoekers konden genieten van afwisselende muziek in verschillende stijlen met een leuke show. De opbrengst van de loterij en de showavond is uiteraard voor de vereniging hard nodig zodat zij met nieuwe instrumenten nog vele leuke optredens kunnen verzorgen in Hellevoetsluis. 

 

Tekst: Evelien Holleman, Fotografie: Eveline Wildenboer

Oud Papier

Vragen over het ophalen/wegbrengen van uw oud papier? Neem dan contact op met onze coördinator Jaap Huisman, tel. 0181-313079 (voor 20:00 uur). Klik hier voor meer informatie.

Weblinks